\ Μετρό: Τον Οκτώβριο 2025 ολοκληρώνεται η επέκταση στην Καλαμαριά

Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget


Μετρό: Τον Οκτώβριο 2025 ολοκληρώνεται η επέκταση στην Καλαμαριά




Προχωρούν εντατικά τα έργα για τη νέα Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας ενώ «κορδέλα» στις 30 Νοεμβρίου θα κόψει το μετρό Θεσσαλονίκης με τον Σταθμό Βενιζέλου να αποτελεί «τον πιο όμορφο σταθμό μετρό στον κόσμο»

Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό ΑΕ, Νικόλαος Κουρέτας, στο 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2024, που λαμβάνει χώρα σήμερα 17 και αύριο 18 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο.

 

Τον Οκτώβριο του 2025 έτοιμη και η επέκταση προς Καλαμαριά

Παράλληλα, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την παράδοση στο επιβατικό κοινό του μετρό της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι δοκιμές όλων των συστημάτων και η αξιολόγηση.

Όπως τόνισε ο κ. Κουρέτας, αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά, επέκταση που θα προσθέσει πέντε νέους σταθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2025.

Στο επόμενο στάδιο έχουν προγραμματιστεί οι επεκτάσεις αρχικά προς τα δυτικά της πόλης (σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο και οδό Λαγκαδά) και η επέκταση προς τα ανατολικά από την Καλαμαριά προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

«Όταν θα μπείτε στον σταθμό Βενιζέλου, θα δείτε τον πιο όμορφο σταθμό του κόσμου. Είναι ένας υπόγειος αρχαιολογικός χώρος. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό», υπογράμμισε ο κ. Κουρέτας.




ΑΠΕ-ΜΠΕ