\ Δήμος Καλαμαριάς: Με χαμόγελα η εβδομάδα προσαρμογής στους βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς

Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget


Δήμος Καλαμαριάς: Με χαμόγελα η εβδομάδα προσαρμογής στους βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς


 

Με χαμόγελα η εβδομάδα προσαρμογής στους βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Καλαμαριάς.


Με τους βρεφονηπιοκόμους και όλο το προσωπικό στις θέσεις του, τα κτήρια σε πλήρη λειτουργία και τις αγκαλιές ανοιχτές, ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου η πρώτη εβδομάδα προσαρμογής των εκατοντάδων νηπίων και βρεφών στους 11 βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Καλαμαριάς.


Τα πρώτα παιδιά πέρασαν τις πόρτες των σταθμών τη Δευτέρα, ακολουθώντας το εξειδικευμένο πρόγραμμα προσαρμογής που απαιτείται, ενώ και το πρόγραμμα προσαρμογής των επόμενων εβδομάδων θα κινηθεί βάσει των κανονισμών και των προτύπων που επιστημονική κοινότητα και πολιτεία έχουν θέσει σε εφαρμογή.
«Τα παιδιά, το μέλλον μας. Ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για κάθε αγώνα, κάθε μάχη, κάθε σχέδιο, κάθε πολιτική απόφαση.
Η νέα σχολική χρονιά για τους πιο μικρούς πολίτες μας, τα νήπια και τα βρέφη που φοιτούν στους 11 βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου μας, μόλις ξεκίνησε, με τη διοίκηση και το προσωπικό να διασφαλίζουν την ομαλή προσαρμογή τους από την οικογενειακή αγκαλιά σε εκείνη της κοινότητας.


Ευχόμαστε καλή χρονιά, γεμάτη χαμόγελα σε όλα τα βρέφη και τα νήπια και βεβαιώνουμε τους γονείς και τους φροντιστές τους ότι τα παιδιά τους είναι σε ικανά, άριστα εκπαιδευμένα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, χέρια» είναι το μήνυμα της Δημάρχου Καλαμαριάς, Χρύσας Αράπογλου. 


«Καλωσορίζουμε τη νέα σχολική χρονιά για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, με χαρά και ενθουσιασμό.
Στα παιδιά εύχομαι να εξερευνήσουν τον κόσμο μέσα από το παιχνίδι και να έχουν μια υπέροχη διαδρομή γεμάτη χαρά, γέλια και μαγικές ανακαλύψεις.
Στους γονείς, μια ήρεμη και ευχάριστη χρονιά, η αγάπη και η φροντίδα σας είναι τα θεμέλια για την ανάπτυξη των παιδιών σας και είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε σε αυτό το όμορφο ταξίδι.
Τέλος, εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη στους παιδαγωγούς μας για το υπέροχο έργο που προσφέρουν και τους ευχαριστώ προσωπικά γι' αυτό.
Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για την ανάπτυξή τους»
αναφέρει σε μήνυμά της η Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής, Εθελοντισμού και Ισότητας Φύλων, Θεοδώρα Κιφωνίδου. 


Επιπλέον, ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει ότι οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς με τη χρήση voucher (αξίες τοποθέτησης) του προγράμματος Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης 2024-2025 (ΕΣΠΑ) παραμένουν ανοιχτές.