\ Ένωση συλλόγων γονέων μαθητών Καλαμαριάς: Διαμαρτυρία για τη συγχώνευση στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget


Ένωση συλλόγων γονέων μαθητών Καλαμαριάς: Διαμαρτυρία για τη συγχώνευση στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς


Ανακοίνωση Ένωση Γονέων Καλαμαριάς



Η Ένωση συλλόγων γονέων μαθητών Καλαμαριάς, μετά από σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων, δίνει νέο ραντεβού στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (κτίριο ZEDA) τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 10.00, για την απαράδεκτη συγχώνευση στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς. 

Το πρόβλημα είναι κοινό. Στο πλαίσιο του "εξορθολογισμού του δημοσίου" τα κονδύλια για τα σχολεία είναι μόνιμα μειωμένα. Έτσι έχουμε ακατάλληλα κτίρια, ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, σε προσωπικό καθαριότητας, παιδιά στοιβαγμένα σαν ...σαρδέλες!

Καλούμε όποιον μπορεί να συμπαρασταθεί τη Δευτέρα μαζί μας,γονείς, δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι, καθώς και να συμμετέχουμε μαζί με την Ένωση την Τετάρτη 23 Οκτώβρη 2024 στις 11.30 στο άγαλμα βενιζέλου στην Απεργία των Εκπαιδευτικών.

Επίσης, ζητάμε από τον Δήμο Καλαμαριάς να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ραντεβού με την Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης για αυτό το θέμα. Η δήμαρχος δεσμεύτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας θα κλείσει ραντεβού για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους δημοτικούς συμβούλους, θα ενημερωθεί η ΄Ενωση, πράγμα που δεν έγινε. 

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας στην απρόσκοπτη μόρφωση. 

Επισυνάπτουμε το ψήφισμα της Ένωσης.





“Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση τμήματος στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς”



Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή της στην πολιτική που κάνει οικονομία στις πλάτες των παιδιών μας.

Δε θα ανεχτούμε την παραπέρα καταστρατήγηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με την παραμονή τους σε πολυπληθή τμήματα με 27 παιδιά, μέσα στα οποία είναι και παιδιά με ειδικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που έτσι μένουν εντελώς αβοήθητα.

Βλέπουμε σχολεία με τον μέγιστο αριθμό ανά τμήμα σε μικρές αίθουσες, τμήματα που δεν “σπάνε” ενώ έχουν μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, με άμεσο αποτέλεσμα οι μαθητές να δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την εκπαιδευτική διαδικασία, παιδιά να φοιτούν σε κτίρια ακατάλληλα, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η πυρασφάλεια και η αντισεισμική θωράκιση.

Τρανταχτή απόδειξη είναι μη κατάτμηση μαθητών Γ΄Γυμνασίου στο 4ο Γυμνάσιο, που ενώ μέχρι και πέρυσι ήταν 5 τμήματα, φέτος η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ), ο μαθητικός πληθυσμός περιλαμβάνει μαθητές με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες, γεγονός που δυσκολεύει παραπάνω την όλη διαδικασία. Επιπλέον, η αλλαγή τμήματος που έχουν υποστεί όλοι οι μαθητές, πόσο παραπάνω και οι μαθητές που δυσκολεύονται περισσότερο, επιφέρει αναστάτωση τόσο στον ψυχισμό τους όσο και στην ομαλή και απρόσκοπτη ένταξή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Να θυμίσουμε εδώ ότι στο εν λόγω κτίριο υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την λειτουργία του 5ου τμήματος.

Σας επισυνάπτουμε την επιστολή Γονέων Του σχολείου και καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιδράσει στη συγχώνευση τμημάτων στο 4ο Γυμνάσιο και να καλέσει τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης να αποσύρει αυτή την απόφαση. Αυτό που χρειάζεται είναι να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, ώστε να διευκολυνθεί και να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα να εξασφαλιστεί ότι δε θα γίνει καμία μετακίνηση μαθητή, όπως απειλητικά ειπώθηκε από τη Διεύθυνση.

Είναι απαράδεκτο η μόρφωση των παιδιών μας να αντιμετωπίζονται ως κόστος και να θυσιάζονται στο όνομα της "εξοικονόμησης" και του "εξορθολογισμού" πόρων.


Για το ΔΣ της Ένωσης,


Η Πρόεδρος,

Μαυροπούλου Ελένη


Η Γραμματέας,

Χατζηιωαννίδου Νέλη