\ Βαγγέλης Παυλίδης: Το παιδί από την Καλαμαριά, που δεν έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα!

Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget


Βαγγέλης Παυλίδης: Το παιδί από την Καλαμαριά, που δεν έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα!



Την ιστορική νίκη της Εθνικής μας στο Γουέμπλεϊ την υπέγραψε ο Βαγγέλης Παυλίδης, ένα παιδί της Θεσσαλονίκης, που κατ΄ επιλογή, δεν έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.




Ο 26χρονος επιθετικός της Μπενφίκα, μεγάλωσε στην Καλαμαριά και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στους “Μπέμπηδες”, την ακαδημία του βετεράνου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Κερμανίδη.

Το ταλέντο του εντοπίστηκε νωρίς και ένας φίλος της οικογένειας μεσολάβησε να κατέβει στα 15 του χρόνια στην Αθήνα και να δοκιμαστεί στην ΑΕΚ. Τότε, η αθηναϊκή ομάδα είχε τα δικά της προβλήματα, καθώς ήταν σε διαδικασία πτώχευσης και υποβιβασμού, με αποτέλεσμα να μην ασχοληθεί μαζί του.

Όταν εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ, που είχε αντιληφθεί την αξία του, ο Παυλίδης και η οικογένειά του είχαν ήδη αποφασίσει, μετά την απογοήτευση της ΑΕΚ, να φύγουν στο εξωτερικό.


Στη Γερμανία κάποιοι αποφάσισαν να του δώσουν μια ευκαιρία, και μόλις έκλεισε τα 16 του χρόνια, ο Παυλίδης, που ως τότε είχε παίξει μόνο σε επίπεδο ακαδημιών στην Ελλάδα, έφυγε για το Μπόχουμ, όπου ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια μέχρι την πρώτη ομάδα, χωρίς να μπορέσει όμως να καθιερωθεί. Έκανε μόλις 4 συμμετοχές στη Β’ Εθνική, μόνο μία ξεκίνησε στην ενδεκάδα…

Τον Ιανουάριο του 2019, ενδιαφέρθηκε και τον απέκτησε μια μικρή ομάδα από την Ολλανδία, η Βίλεμ Τίλμπουργκ, η οποία έκανε ένα έξυπνο deal. Τον πήρε δανεικό με οψιόν αγοράς μόλις 250.000 ευρώ.

Όταν άρχισε να σκοράρει στην Ολλανδία, οι 250.000 ευρώ ήταν πολύ μικρό ποσό για την (διαφαινόμενη) αξία του, οπότε έκανε χρήση της οψιόν και τον αγόρασε. Η Μπόχουμ, έδωσε “γραμμή” να μην εμφανίζεται το ποσό της πώλησης στα ρεπορτάζ γιατί ήταν… υποτιμητικό γι΄ αυτήν να έχει πουλήσει έναν τέτοιο παίκτη για μόλις 250.000 ευρώ!

Στην Ολλανδία ο Παυλίδης βρήκε το δρόμο του. Μετά από 82 αγώνες και 33 γκολ με τη Βίλεμ, ανέβηκε ένα σκαλί παραπάνω, καθώς η Αλκμάαρ πλήρωσε 2,5 εκατομμύρια για να τον αγοράσει.

Στη βορειοδυτική Ολλανδία έμεινε τρία χρόνια, σκόραρε 80 φορές σε 137 αγώνες και άρχισαν να εμφανίζονται τα… μεγάλα ψάρια.

Πριν από τρεις μήνες, η Μπενφίκα ήταν αυτή που κέρδισε τη μάχη. Οι Πορτογάλοι έριξαν στο τραπέζι 18 εκατομμύρια ευρώ, λυγίζοντας τις αντιστάσεις της Αλκμάαρ και πρόσφερε στον Παυλίδη ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκατομμύρια ετησίως για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η χρηματιστηριακή αξία του 26χρονου Καλαμαριώτη έχει ήδη φτάσει στα 25 εκατομμύρια και όλα δείχνουν ότι τα ταβάνι του είναι ακόμη πιο ψηλά!

πηγή: Rthess


Δείτε ακόμη: