Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο ψήσιμο του ψαριού στο σπίτι και σε αυτό σε ένα καλό εστιατόριο θαλασσινών. Προφανώς προτιμούμε το δεύτερο και υπάρχει σοβαρός λόγος.
Τι κι αν έχουμε προμηθευτεί την καλύτερη ψηστιέρα της αγοράς, τι κι αν έχουμε δοκιμάσει δεκάδες τρικ -τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως επαλείψεις με ελαιόλαδο-, το ψάρι μας εξακολουθεί να κολλάει πάνω στην σχάρα ή την πέτρα, σαν να μην έχουμε κάνει απολύτως τίποτα.
Και ποιος δεν θέλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και για μία φορά να βγάλει από τη σχάρα ολόκληρο το ψάρι κι όχι κομματάκια (όπως συνηθίζουμε όταν αναλαμβάνουμε δράση στο σπίτι).
Θα ακουστεί τρελό, αλλά ο σεφ Michael Cimarusti του εστιατορίου Providence ορκίζεται σε αυτό το προϊόν που (σχεδόν) όλοι έχουμε στο ψυγείο μας.
Tη μαγιονέζα. Μια λεπτή επίστρωση εμποδίζει το ψάρι να κολλήσει στη σχάρα και του προσθέτει ένα όμορφο καφέ χρώμα όταν ψηθεί.
Δείτε το βίντεο στο 03.47.